motoros 2024 március
belutti 2024 március
Seiko 2023 szept
RayBan kid
Jaguár
Police
Várkonyi
Ajándékutalvány
Hoyalux
Bue Control
Previous slide
Next slide

SZEMÜVEG kellékek

A szemüveg helyes tisztítása – így csináljuk

A következő szabály az alapos otthoni tisztításra, valamint a gyors és hatékony út közbeni tisztításra is vonatkozik: mindig az legyen az első, hogy egy mikroszálas törlőkendővel vagy összehajtott nedves törlőkendővel kíméletesen áttöröljük a lencsét, így eltávolítjuk a kosz nagy részét.

Ne engedjen a csábításnak, hogy a ruháját vagy például sálját használja még akkor sem, ha gyorsan kell megtisztítania a szemüvegét. A ZEISS törlőkendő tökéletes megoldás, ha otthonától távol lesz koszos lencséje – alig foglal helyet és mindig használatra kész. Sőt, nem tartalmaz káros adalékokat.

Szükség esetén egy egyszerű mikroszálas törlőkendő is megoldást jelent, de a száraz törlőkendő gyakran nem elég, főként ha zsíros szennyeződéseket kell eltávolítani. Jobb, ha először a tisztítóspray-vel benedvesítjük a törlőkendőt és ezután tisztítjuk meg a lencsét.

Törlőkendők, tisztítóspray-k, kaphatók optikánkban. Jöjjön el, megéri – Erényi!

A szemüveg helyes tárolása

Használaton kívüli szemüvegeket mindig kemény tokban kell tárolni. – Helytelen tok nélkül ingzsebbe vagy még rosszabb farzsebbe tenni. Soha ne helyezzük le a lencsével lefelé, mert maradandó mechanikai károsodás éri a lencsét, ami ellen a karcmentesítő réteg sem nyújt védelmet!

Olvasó szemüveget gyakran láncon, a nyakba rögzítve viselnek, ilyenkor vigyázni kell, mihez ütődik, mihez ér oda.

Tokok, szemüvegláncok kaphatók optikánkban. Jöjjön el, megéri – Erényi!

Kontaktlencsék  rendszeres és alapos ápolása

A kontaktlencsék egészséges használatához nagyon fontos a rendszeres és alapos ápolásuk és a tisztasági szabályok betartása.

A lágy kontaktlencsék napi gondozása, fertőtlenítése és elhelyezése így történik:

  • Friss tisztító és tároló oldattal töltsön fel egy kontaktlencse tokot.
  • Vegye le a lencsét és csepegtessen rá néhány csepp oldatot, majd ujjbegyével gyengéden masszírozza át körkörös mozdulatokkal.
  • Tegye a megtisztított lencsét a kontaktlencsetok megfelelő rekeszébe.
  • Győződjön meg róla, hogy a lencsét teljesen beborítja az oldat.
  • Óvatosan csavarja rá a kontaktlencsetok fedelét és hagyja a kontaktlencséit az éjszaka folyamán vagy legalább 4 órán át a tokban.
  • Miután felvette a lencsét, öntse ki a használt oldatot a tokból, öblítse ki friss oldattal, majd hagyja kiszáradni és zárja le a fedelét.

Kontaktlencse ápoló folyadékok kaphatók optikánkban. Jöjjön el, megéri – Erényi!