motoros 2024 március
belutti 2024 március
Seiko 2023 szept
RayBan kid
Jaguár
Police
Várkonyi
Ajándékutalvány
Hoyalux
Bue Control
Previous slide
Next slide

VIGYÁZZON SZEMÉRE! 7 DOLOG, AMIT SOSE TEGYEN…

  1. Ne nézzünk a napba szemtornáztatás céljából! Vannak, akik abban a tévhitben élnek, hogy a napba nézve erősítjük a szemünket. Ez hatalmas tévedés! Még napszemüvegben se nézzünk a napba, mert megsérülhet, megéghet a retinánk!
  2. Ne nyissuk ki a szemünket az uszodában a víz alatt! Vannak, akik „szemtisztítás” céljából direkt kinyitják a szemüket az uszoda vizében. Az uszoda tele van vírusokkal. Könnyen kötőhártya-gyulladást kaphatunk, ha nem úszószemüvegben úszunk a víz alatt.
  3. Ne hordjuk ritkábban a szemüveget, azzal a felkiáltással, hogy így eddzük a szemünket! A hatás ugyanis épp az ellenkező lesz. Jobb, ha a szem hozzászokik a szemüveghez, így meggátoljuk, hogy tovább romoljon a látásunk.
  4. Ne kerüljük a szemorvost csak azért, mert azt gondoljuk, hogy jó a látásunk! Sok szembetegség még nem jelentkezik látási problémaként az első fázisban. Ilyen például a zöld hályog, amely eleinte nem jelentkezik a látásban, később viszont vaksághoz vezethet.
  5. Sose mossuk vízzel a kontaktlencsét! A csapvízben olyan baktériumok is vannak, amelyek a szembe kerülve fertőzést okozhatnak. Ha nincs megfelelő kontaktlencse-tisztítónk, használjunk fiziológiás sóoldatot.
  6. Ne üljünk szemben az ablakkal a munkahelyen, mivel a beáradó fény elvakítja az amúgy is terhelésnek kitett szemet.
  7. Ne nézzük túl közelről a monitort: 10-es betűmérettel, nagybetűs Arial szöveget karnyi távolságból kell tudnunk olvasni. Pislogjunk rendszeresen, valamint figyeljünk arra, hogy elég folyadékot igyunk, így nem szárad ki a szem.

Ajándékozza szeretteinek az éleslátás örömét!

Erényi ajándékutalvány

Crizal reklámfilm