motoros 2024 március
belutti 2024 március
Seiko 2023 szept
RayBan kid
Jaguár
Police
Várkonyi
Ajándékutalvány
Hoyalux
Bue Control
Previous slide
Next slide

HOGYAN TALÁLOM MEG AZ ARCOMHOZ ILLŐ TÖKÉLETES SZEMÜVEGKERETET?

A túl nagy választék megnehezíti a döntést: Egy jó szemüveg fontos befektetés. Végtére is hosszú ideig kell, és szeretné is viselni a szemüvegét. A legfontosabb, hogy azt szeretné, hogy a szemüvege még jobb megjelenést biztosítson. Manapság a szemüveggyártók a vonzó keretmodellek széles választékát kínálják. Ennek ellenére meg kell találnia azt a keretet, amely Önnek a legjobban áll. Mi a legjobb stílus, méret vagy szín az Ön számára? Jobban állnak Önnek a keret nélküli szemüvegek? Van néhány alapszabály, amely segít abban, hogy a látszerésznél tökéletes keretet válasszon.

1. OVÁLIS ARCOK

Ideje ünnepelni – Ön kihúzta a nyerő szelvényt! Vagy – mondjuk így – tökéletes arca van a szemüveg szempontjából és a látszerészének is könnyű dolga lesz, hiszen széles keretválasztékot tud majd Önnek mutatni. Gyakorlatilag az összes keret jól illeszkedik az arcához. Azonban vigyázzon az oldalt túlméretezett keretekkel, vagy a nagyon kicsi, kerek szemüvegekkel. A legjobb választás az Ön számára a téglalap alakú szemüvegkeret.

 

 

2. KEREK ARCOK

Azt ajánljuk, hogy próbálja ki az előkelőbb és szigorúbb kereteket, amelyek kihangsúlyozzák a szögleteket, azaz a négyzet vagy enyhén téglalap alakú kereteket. Ezek a szemüvegkeretek a kerek arcnak kontúrokat biztosítanak. Legyen merész és élvezze a színeket. A szélesebb keretű szemüveg is jól állhat Önnek. Kerülje a lágy, finom, lekerekített kereteket.

 

 

3. HÁROMSZÖG VAGY SZÍV ALAKÚ ARC SZÉLES HOMLOKKAL ÉS HEGYES ÁLLAL

A legjobb választást egyértelműen az ovális vagy a kerek keretek jelentik – vagy a lágyabb és laposabb modellek finom színárnyalatokban. Mivel a szemüveg vizuálisan megtöri az arc hosszát, minden bizonnyal még előnyösebb megjelenést biztosít majd Önnek. Ne válasszon túl kicsi, vagy túl színes keretet.

 

 

4. HOSSZÚKÁS VAGY TÉGLALAP ALAKÚ ARCOK

Önnek keskeny arca van, az állkapocs csontja meglehetősen alacsonyan helyezkedik el, az álla és az alsó állkapcsa jelentik a legjellemzőbb arcvonásait. A szemüveg minden bizonnyal még előnyösebb megjelenést biztosít majd Önnek, mivel vizuálisan megosztja az arcát, és a hosszát az ideális arányokra csökkenti. A legjobb, ha széles orrnyergű, alacsonyan ülő szárú szemüveget választ. Az ovális keretek jól illenek az arcához, ha nem választ olyan stílusút, amely túl kicsi az Ön számára. A keret nélküli szemüveg finom kontúrokkal is tökéletes választás lehet az Ön arcához.

 

5. SZÖGLETES ARCOK

Az Ön esetében a cél az, hogy a szemüveg alakjának a segítségével az arcot vizuálisan megnyújtsuk. Az áll, az alsó állkapocs és a homlok az Ön legjellemzőbb arcvonásai. Próbálja ki az enyhén kerek kereteket, amelyek nem túl kicsik, és lapos kialakítással rendelkeznek. A keret nélküli szemüveg is tökéletesen illeszkedhet az arcvonásaihoz. Kerülje a kis szemüveget és azokat, amelyek a szögleteket hangsúlyozzák.

 

A KERET SZÍNÉNEK A KIVÁLASZTÁSA

Talán hallott már a különböző színtípusokról. Ezt a személy hajszíne, bőrtónusa és szemszíne segítségével határozzák meg és a négy évszakkal azonosítják. Ez a tipológia hasznos is lehet szemüvegkerete színének vagy színárnyalatának a kiválasztása során.

A TÉL TÍPUS:

A tél típusúak bőre gyakran nagyon világos, enyhén kékes, csillogó árnyalattal. Előfordulhat, hogy az arcbőr olajzöld árnyalatúnak tűnik. Smink nélkül az ilyen típusú bőr meglehetősen sápadt. A legtöbb ilyen arcszínű ember sötétbarna vagy fekete hajú. Ilyen például Elizabeth Taylor. A szemszínük mogyoróbarna, kék vagy zöld. A tél típusok remekül néznek ki világos, erős és hideg színekben, mint a fekete, a fehér, a szürke és a kék. Kerülniük kell az arany, a barna, a narancssárga és a pasztell árnyalatokat. Kiváló választás számukra az ezüst, vagy a kék-fekete szemüvegkeret.

A TAVASZ TÍPUS:

Marilyn Monroe egyértelműen tavasz típusú volt. A bőr őszibarack árnyalatú, a tavasz típusú embereken aranyszínű szeplők is kialakulhatnak. A hajszín leggyakrabban a szőkétől a vöröses szőkéig terjed, kék, kékesszürke, zöld, szürkés barna vagy aranyzöld színű szemmel. Ez a típus fantasztikusan néz ki a tavaszi színekben, mint a természetes fehér, a krémes bézs, a lila, a lazacszín, a búzavirág kék, a babarózsaszín, a meleg barna árnyalatok, az arany, a réz és a bronz. Az előnyös szemüvegkeretszín számukra az arany, a bézs, az égővörös vagy a világosbarna.

A NYÁR TÍPUS:

Szabályként elmondhatjuk, hogy az ilyen típusú emberek hajszíne hamuszőke, a szemük pedig babakék, barna vagy szürke. A bőrük színe világos és rózsás, szinte pasztellszínű. Grace Kelly tipikus képviselője volt ennek a típusnak. A nyár típusok számára előnyös színek a hűvös, erős, de nem túl hivalkodó, vagy túl sötét színek, mint a szürkéskék, a rózsaszín, a piros, az ezüstszürke és tört fehér. A nyár típusok kerüljék a fekete, az arany, a narancssárga és a hófehér színeket. Amikor keretet választanak, előnyös számukra a rózsaszín, a világoskék vagy a levendulakék keret.

AZ ŐSZ TÍPUS:

Julianne Moore színésznő az őszi típus egyik képviselője. Az ebbe a csoportba tartozó emberek bőre általában arany tónusú, de néhányuk bőre elefántcsontszínű vagy barackszínű is lehet, és arcukon könnyen kialakulnak szeplők. Sok ősz típusú ember haja aranyos csillogású vörös, szemük sötétbarna, zöldesbarna vagy zöld. Ők a földszíneket válasszák: a barna, a narancssárga és a zöld színárnyalatokat, valamint a mély vörösöket és az elefántcsontszínt, vagy a vaníliaszínt. Az arany, a bronz és a réz is nagyszerű választás számukra. Az arany és a természetes színek nagyszerűen illenek az ősz típus szemüvegkereteihez.

ERÉNYI OPTIKA TIPPJE:

Amikor szemüveget vásárol, szánja rá az időt. Próbáljon fel annyi szemüvegkeretet, amennyit csak akar és engedje, hogy a látszerész segítsen Önnek és tanácsot adjon. Mutassa meg a kedvenceit a párjának, vagy a barátainak és kérjen tanácsot azoktól, akik gyakran látják Önt, és akik tudják, hogy mi áll Önnek a legjobban. Legfontosabb, hogy meggyőződjön arról, hogy a szemüveg kényelmes és Önnek is tetszik viseléskor. Az Erényi Optika üzleteiben szakértő kollégáink segítenek Önnek a választásban.

Ajándékozza szeretteinek az éleslátás örömét!

Erényi ajándékutalvány

Crizal reklámfilm