motoros 2024 március
belutti 2024 március
Seiko 2023 szept
RayBan kid
Jaguár
Police
Várkonyi
Ajándékutalvány
Hoyalux
Bue Control
Previous slide
Next slide

 HOGYAN SZOKTASSUK HOZZÁ A GYEREKET A SZEMÜVEG VISELÉSÉHEZ?

Minden szülő rémálma, ha gyermeke beteg. Nem tartozik a kivételek közé az az eset sem, ha gyermekünknek beteg a szeme és ezért szemüveget kell hordania. Ez esetben a szülő egyik legnehezebb feladat elérni azt, hogy gyermeke elfogadja a szemüveget.

Először a szülőnek magában kell elrendeznie a dolgot, ugyanis a szülők jelentős része nem szeretné, ha gyermeke szemüveges lenne. Ha megértetjük magunkkal, hogy ez fontos, akkor nem lesz gond, hiszen a cipőhöz is hozzászoktatjuk a gyermeket. Fontos a kényelmes és csinos keret. Erre muszáj áldozni, hiszen hónapokig viseli a kicsi. Szerencsére egyre több helyen lehet kapni gyerekkereteket. Természetesen ebben az esetben is fontos a szakember – látszerészek, optikusok – tanácsa. Az Erényi Optika magasan képzett szemorvosai segítenek Önnek a nehéz időszakban.

Türelem

Egyes látáshibáknál már csecsemőkorban felmerül, hogy a babának szemüveget kellene hordania. Egyéves kor alatt elsősorban a szülők türelmét veszi igénybe a szemüvegre szoktatás.

A kisgyerek minduntalan lekapja az orráról, kidobja a babakocsiból, szájába gyömöszöli – ám ezt teszi sapkájával, játékával is, nem a szemüvegre dühös. Ilyenkor minden alkalommal tegyük vissza rá. Magyarázzuk el nyugodt hangon, hogy szüksége van rá, de ne várjuk el, hogy meg is értse és elfogadja. Inkább nyugodt hangunk és viselkedésünk győzi meg. Bízhatunk abban, hogy ha nem adjuk fel, egy hónapon belül elfeledkezik a szemüvegről, észre sem veszi, hogy rajta van. A szoktatást akkor kezdjük, amikor a baba kipihent, jó hangulatú. A le-fel küzdelemben tartsunk fél óra pihenőt, majd folytassuk. Tereljük el a baba figyelmét, amikor az orrára tesszük, jó alkalom erre a babakocsizás: oda nézz, mi szalad ott, gyerünk a kutyus után! A műanyag lencse, puha orrnyereg, rugalmas szár és a fémrészek műanyag bevonata biztosítja, hogy minél kevesebb kellemetlenséggel járjon a szemüvegviselés.

Ajándékozza szeretteinek az éleslátás örömét!

Erényi ajándékutalvány

Crizal reklámfilm